2014. szeptember 26.: Medjugorjei imaest

 

"Szívvel imádkozzatok!"

A kapuvári Szent Anna-templomban 2014. szeptember 26-án, pénteken 17 órától medjugorjei imaestet tartottak. A kapuvári medjugorjei imacsoport vezetője évek óta résztvevője, szervezője a medjugorjei zarándokutaknak. Talán ezért is kerülhetett sor a nem mindennapi eseményre, hogy vendégünk lehetett egy egész estét betöltő imaesten az ottani Szent Jakab apostol Plébánia képviseletében Fra Stanko Ćosić ferences atya, plébániai vikárius és az őt elkísérő fiatalok ének- és zenekara, valamint az egyik Szűzanya-látnok Jakov Čolo.
Az imaestre Nagykanizsa-Homokkomáromból, Zalaegerszegről, Rábafüzes-Szakonyfaluból, Szombathelyről, Kőszegről, Sopronból, Győrből, Csepregről, Újkérről és több Kapuvár környéki településről érkeztek a zarándokcsoportok.
Radó Tamás plébánosunk az est megnyitójaként köszöntötte a zarándokokat, vendégeinket.
Az imaest programja a fájdalmas rózsafüzér imádkozásával kezdődött. A tizedek között a ferences atya elmélkedését tolmács segítségével magyar nyelven is hallhattuk. Az egyes titkok között a Szűzanyát dicsőítő énekek hangzottak fel zenekaros kísérettel.
Ezt követően megismerhettük Jakov Čolo látnok gondolatait, és hallhattuk gyönyörű hangján előadott Szűzanyát köszöntő énekét, melynek szövegét ő írta.
A tolmács segítségével magyar nyelven is elhangzottak a ferences atya elmélkedésének mondatai.
A szentmise elején a kapuvári imacsoport vezetője köszöntötte a medjugorjei atyát. Az est kapcsán ünnepi szentmisét celebrált Kemenes Gábor nagykovácsi plébános.
Koncelebráltak: Fra Stanko Ćosić, Baladincz József, Bese Gergely Péter, Finta József, Fodróczy László, Gats Mihály, Kovács Pál, Németh István, Radó Tamás, Schmatovich János, Szűcs Imre, Tóth Tibor.
A szentségimádás elmélkedését a medjugorjei atya vezette. Az imaóra végén az Oltáriszentséget körmenettel a templomban körbehordozta, áldást adva a jelenlévő hívekre.
Az esti órákban járt az idő, amikor az ifjúsági ének- és tambura zenekar rövid hangversenyt adott a templomot zsúfolásig megtöltő zarándokok tiszteletére.

 
Drága gyermekek! Ma is arra hívlak benneteket, hogy olyanok legyetek, mint a csillagok, amelyek ragyogásukkal fényt és szépséget adnak másoknak, hogy örvendezzenek. Gyermekeim, legyetek ragyogás, szépség, öröm és béke, de különösen imádság mindazok számára, akik távol vannak szeretetemtől és Fiam, Jézus szeretetétől. Gyermekeim, a szívetekben lévő hit örömével tegyetek tanúságot örömteli hitetekről és imátokról és imádkozzatok a békéért, amely Isten drága ajándéka. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra. (A Szűzanya 2014. szeptember 25-i üzenete)
 
szöveg és kép: DukainéM