2014. november 15.: Iskolai jótékonysági bál

 

A Katolikus-iskola jótékonysági bálja

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2014. november 15-én 19.30 órai kezdettel tartotta jótékonysági bálját a Garta Vendéglőben.
Az idősebb korosztály és a fiatalabbak egyaránt képviseltették magukat a rendezvényen. A bálra érkezők izgatottan várták a megnyitó perceit.
Az iskola igazgatója, Fodor Gyuláné lépett először a mikrofonhoz. Köszöntötte a vendégeket, és örömének hangot adva mondta el, hogy az idei évben a kilencedik alkalommal került megrendezésre az iskolabál, melynek évek óta visszajáró törzsközönsége van. Megköszönte a támogatók hozzájárulását a bál sikeréhez. A 160 db hasznos, értékes tombolatárgy között különféle használati eszközök, könyvek, művészeti tárgyak sorakoztak. Egyik szülő szorgalmának, kézügyességének eredményeként egy gyönyörű torta várt gazdára. De voltak utazási, étkezési és vásárlási utalványok, és egy nagy ajándékkosár megrakva füstölt húsos finomságokkal, egy másik pedig zamatos gyümölcsökkel bőségesen megrakva kínálta magát.
Az este alaphangulatát az a színes műsor adta meg, melyben elsőként Budai Ibolya óvónő ismert operett slágereket énekelt, gyönyörű hangja betöltötte az egész vendéglőt. Következő szereplő Varga Tiborné Zita óvónő volt, aki Ádám és Éva című tanmese ízes népies előadásával jeleskedett, "akit a jelenlévők Erdélyből érkezettnek gondoltak". A következő műsorszámmal a tetőpontra hágott a jókedv. Soósné Gats Zsuzsanna tanárnő által összeállított koreográfia alapján hat óvónő: Giliczné Köves Beatrix, Dukai Imréné, Nagyné Bognár Zsanett, Farkasné Márk Zsuzsanna, Horváth Krisztina, Németh-Bősze Mónika fergeteges rock and roll produkciója méltán aratott hatalmas sikert, melynek percekig tartó vastaps volt a jutalma.
A műsor után az éhes vendégseregnek alig győzték a pincérek feltálalni a frissen készült finom étkeket. A vacsora kezdete előtt a jelenlévők Radó Tamás plébános atya vezetésével közösen énekelték el az asztali áldást.
A jóllakott vendégek hangulatát egyre fokozta a vérpezsdítő, jó zene; lett is melegük sokaknak a folyamatos "táncparkett taposásban", cipőtalp-koptatásban. A jobbnál jobb talpalávalóról a Luca és a Happy End együttes: Baranyi László gitáros-énekes és Horváth-Bors Luca énekes gondoskodott. A báli jó hangulatot, egyre csak fokozta a tombolajegyek árusítása-vétele. Akinek szerencséje volt, nyerő szelvényével boldogan ment a kirakott tombolatárgyak közelébe és a sorszámának megfelelő ajándékot vehette át. "Minden jegy elkelt." - állapíthattuk meg hamarosan.
A vidám mulatságnak hajnali 3 órakor lett vége, a bálozók széttáncolt lábbelikkel, felejthetetlen élményekkel tértek haza, talán még álmukban is táncoltak.         

 
 
szöveg és kép: DukainéM