2015. március 14.: Krisztián atya köszöntése

 

Névnapi köszöntés vasutas meglepetéssel

A 2015-ös naptár szerint március 13-a pénteki napon volt. Sokaknak valamiben szerencsét, másoknak születésnapi évfordulót jelentő nap. Többeknek a névnapját ünneplik ezen a napon. A kapuvári plébánia káplánja Bernáth Krisztián atya is a névnaposok közé tartozik, ezért került sor a felköszöntésére.
A szombat esti diákmisét celebráló Krisztián atyát sikerült a szervezőknek igazán különleges meglepetésben részesíteni. A szentmise záróáldását követően a mesebeli "Tomas gőzmozdony" marcipán makettjét és a Sopron-Szombathely vasútvonal átadása alkalmából készített emlékplakettet Bognár Dávid kántor és Olaszi Bence adták át.
Krisztián atya nagy örömmel, meglepettséggel fogadta az ajándékokat, miközben a jelenlévő gyerekek és szülők hatalmas tapssal és vidám nevetéssel summázták a köszöntést.
Plébánosunk, Radó Tamás atya köszöntőjében utalt arra, hogy Krisztián atya már kisgyerekként is érdeklődéssel figyelte a "vasmasinákat". Ismeretei a régi mozdonyoktól kezdve kiterjednek a forgalomban lévő legújabb típusokra is. Az egész országot behálózó vasúti vonalakról is sok ismerettel rendelkezik. Azt mondhatjuk, hogy a papság mellett kedvenc időtöltése a vasúttal kapcsolatos.
Kívánjuk, hogy az ünnepeltet a Jóisten éltesse erőben, egészségben, hogy továbbra is szolgálhassa lelkiismeretes lelkipásztori munkájával a kapuvári híveket, de emellett sokáig foglalkozhasson "a vasúttal".

kép: Vargyasné Kapuvári Erzsébet
szöveg: DukainéM