2015. március 30.: Kapuvári katolikus iskolások passiójátéka

 

Jézus, a Messiás

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola színjátszó körének „Jézus, a Messiás” című misztériumjátékát láthatták a szülők és a hívek 2015. március 30-án, hétfőn 18 órai kezdettel, a Szent Anna plébániatemplomban.
Az előadás során Jézus életébe pillanthattunk be, amely a megkeresztelkedésétől a húsvéti feltámadásáig időszakot elevenítette meg. Bognárné Hegymegi Ildikó és Némethné Tóth Katalin tanárnők Márk evangéliuma alapján írták meg a forgatókönyvet és rendezték az előadást.  Munkájukat segítette kolléganőjük: Vargyas Imréné
Az előkészítő munka a zenei részek és a szereplők kiválasztásával kezdődött. Az egyes szerepekre a jellemük alapján legjobban megfelelő gyerekek kerülhettek. A misztériumjátékban 55 tanuló vett részt, akik lelkesen, szorgalmasan készültek a próbákon. Az egész előadás hangulatára a nagy precizitás, fegyelmezett magatartás volt a jellemző.
A tanárnők nehéz feladat megoldására vállalkoztak, az előadás sikeréért hónap óta készültek, sokat fáradoztak, de megérte. Munkájuk elismeréseként az előadást vastapssal jutalmazták a templomban jelenlévők. A szereplők megérdemlik a dicséretet a hibátlan szövegmondásukért, és a fegyelmezett magatartásukért.  Jézust megszemélyesítő Gombkötő András külön is kiemelendő. A főszereplői feladatot kiválóan teljesítette, az előadás során különleges tehetségéről győződhettünk meg.
A passiójáték főbb szereplői voltak:
Jézus: Gombkötő András; Mária: Kocsis Dorina; Mária Magdolna: Hoffer Anna;
Narrátor: Páncél Vivien; Mária, Jakab anyja: Szeg Réka; Salome: Pénzváltó Fanni; Veronika: Luksik Laura; Apostolok: Szabó Norbert, Menyhárt Kristóf, Horváth Tamás, Szücs Mátyás, Bokon Dániel, Kun-György Roland, Papp Máté, Gyöngyi Martin, Horváth Zalán,  Kovács Dániel, Töreki Márk; Jakab, Keresztelő János: Olaszi Bence; leprás: Tóth Rita Sára; vakok: Németh Rebeka, Cserpes István; Iskarióti Júdás: Töreki Márk ; Kaifás: Kiss Kristóf; Írástudó: Erdős Balázs; Farizeus: Sajtos Ferenc; Jairus, Pilátus, arimateai József: Kapui Dominik; Jairus felesége: Tóth Rita Sára; Jairus lánya: Kocsis Rebeka;  százados: Varga Gábor; katonák: Kiss Benedek, Kéri Kálmán, Rakonczai Noé, Cserpes Patrik, Sajtos Mátyás; hamis tanú, Cirenei Simon: Varga Dávid; angyal: Füzi Katinka;  cselédlány: Varga Cintia,  Vörös Rebeka,  Barcsik Laura
Bognárné Hegymegi Ildikó és Némethné Tóth Katalin tanárnők hálás köszönetet mondanak a szülőknek és mindazoknak, akik a passiójáték sikeres megrendezésében bármilyen segítséget nyújtottak.

kép és szöveg: DukainéM