2015. november 11.: Jótékonysági bál a Katolikus Iskola javára

A Katolikus-iskola jótékonysági bálja

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2015. november 11-én 19.30 órai kezdettel tartotta jótékonysági bálját a kapuvári Garta Vendéglőben.
A bált az iskola igazgatója, Fodor Gyuláné nyitotta meg, majd Radó Tamás atya is köszöntötte a megjelenteket. Az Igazgató asszony örömének hangot adva mondta el, hogy az idei évben a tizedik alkalommal került megrendezésre az iskolabál, melynek évek óta visszajáró törzsközönsége van. Megköszönte a támogatók hozzájárulását a bál sikeréhez. Közel 170 db hasznos, értékes tombolatárgy gyűlt össze, a felajánlások között különféle használati eszközök, könyvek, művészeti tárgyak sorakoztak. De voltak utazási, étkezési és vásárlási utalványok, és egy nagy ajándékkosár megrakva füstölt húsos finomságokkal, egy másik pedig zamatos gyümölcsökkel bőségesen megrakva kínálta magát.
Az este alaphangulatát az a színes műsor adta meg, melyben a vitnyédi hagyományőrző néptánccsoport két táncospárja, őket követően Budai Ibolya és Bognár Dávid operett slágerekből összeállított színvonalas műsorral teremtették meg a bál vidám hangulatát. A szereplők produkcióját a közönség percekig tartó vastapssal jutalmazta.
A műsor után az éhes vendégseregnek alig győzték a pincérek feltálalni a frissen készült finom étkeket. A vacsora kezdete előtt a jelenlévők Radó Tamás plébános atya vezetésével közösen énekelték el az asztali áldást.
A jóllakott vendégek hangulatát egyre fokozta a vérpezsdítő, jó zene; lett is melegük sokaknak a folyamatos "táncparkett taposásban", cipőtalp-koptatásban. A jobbnál jobb talpalávalóról a Luca és a Happy End együttes: Baranyi László gitáros-énekes és Horváth-Bors Luca énekes gondoskodott. A báli jó hangulatot, egyre csak fokozta a tombolajegyek árusítása-vétele. Akinek szerencséje volt, nyerő szelvényével boldogan ment a kirakott tombolatárgyak közelébe és a sorszámának megfelelő ajándékot vehette át. "Minden jegy elkelt"- állapíthattuk meg hamarosan.
A vidám mulatságnak hajnalban lett vége, a bálozók széttáncolt lábbelikkel, felejthetetlen élményekkel tértek haza, talán még álmukban is táncoltak.
Az Iskolavezetés ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik munkájukkal, jelenlétükkel, anyagi támogatásukkal hozzájárultak a bál sikeréhez. Az eddigi évekhez hasonlóan, az idei összejövetelnek is jótékony célja volt, a bevételből óvodásaink és iskolásaink környezetét tesszük szebbé.          

kép: Katolikus Iskola
szöveg: DukainéM.