2015. február 17.: Farsangvégi operett est a kapuvári plébánián

 

Farsangvégi operett est a kapuvári plébánián

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak elnevezése a farsang. Hagyományosan a vidámság, a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, a gazdag néphagyományokra épül.
Vidám farsangi hangulatban volt részük azoknak, akik eljöttek a kapuvári plébániára 2015. február 17-én, kedden este 18 órára, Budai Ibolya óvónő farsangbúcsúztató operett-estjére.
Ibolya asszony - elmondása szerint - kicsi gyermekkorától fogva kedveli, énekli az operetteket, hiszen szülei sokszor hallgatták a fekete bakelitlemezekről megszólaló dalokat. Tehetségét szép hangját édesanyjától örökölte, aki szervezője és tagja volt a gartai Szent Cecília kórusnak. A kapuvári Katolikus Óvodában csoportjának óvodásai szívesen énekelnek, sok-sok olyan nótát ismernek, amelyekre ő tanította meg őket. Két kicsi lány ezt vidám jókedvével, táncos közreműködésével igazolta is.
A népszerű operett slágerekből kiválasztott tíz legnépszerűbb felcsendülő dala egyre jobban fokozta a hangulatot, néha-néha a közönség is bekapcsolódott a refrén részek éneklésébe. A sikert a többször felzúgó vastapssal lehet jellemezni. Az est programjában meglepetés volt a fiatal kántortehetség, Bognár Dávid felkérése közös éneklésre. A vidámság, a jókedv egyre fokozódott a duettek éneklése során. Mindkettőjük előadásmódja, énekhangja méltán aratott hatalmas sikert.
Köszönjük Radó Tamás atyának, hogy lehetővé tette a plébánián a farsangbúcsúztató énekes est megrendezését.
Az előadás után a jelenlévőket Kiss Józsefné kántorfeleség finom farsangi fánkjával vendégelték meg.

 
kép és szöveg: DukainéM