2015. december 12.: Karácsonyi játszóház

Karácsonyváró játszóház a kapuvári plébánián

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is várták a gyerekeket a kapuvári Szent Anna Plébániára a karácsonyváró játszóházba. A tavalyi évhez hasonlóan, az idei adventi játszóház fő programját a mézeskalács-sütés adta.
December 12-én 10 órától kezdetét vette a mézeskalácsos és a színezős, ajándékkészítő játszóházi program. Sok kisgyerekkel eljöttek az anyukák, a nagymamák. Lázas munka folyt, a plébánia közösségi helyiségében apró kezek gyúrtak, a kiszúró mintákkal különböző formákat készítettek a felnőttek segítségével. A szakmai team (Horváthné Kocsis Veronika, Giliczné Köves Beatrix, Vargyasné Kapuvári Erzsébet, Csapóné Papp Ildikó, Kovácsné Varga Mária, Némethné Ács Anita, Varga Tiborné) irányítása, segítsége nélkülözhetetlen volt a sikerhez. A plébánia konyhájából ínycsiklandozó mézes illat áradt a földszint közösségei termeibe. A süteménykészítést szinte minden gyerek megpróbálta, nagy élvezettel formálták a nyers tésztát, szorgalmasan rakosgatták a tepsikbe. Papírtálcákra rakták a kisült darabokat, mindenki a nevével megjelölt tálcával vihetett az otthoniaknak.
Míg a sütemények sültek, addig a plébánia nagytermében készültek a papírból alkotott ajándéktárgyak. Kicsik és nagyok ollóval vágtak, ragasztottak, kezük alatt formálódtak az egyes darabok, vidám hangulatban teltek a percek. Akinek nehezebben ment az alkotás, a tanító nénik türelmesen segítettek.

A déli harangszó jelezte a játszóház programjának végét, talán a sütemények utolsó darabjai is kisültek már. Csillogó szemű, boldog gyerekek indultak hazafelé, hogy mielőbb megmutathassák az otthoniaknak az általuk készített finomságokat és ajándéktárgyakat.

kép: Páli Szt. Vince Katolikus Iskola és Vargyasné Kapuvári Erzsébet
szöveg: DukainéM.