Jertek Jézust látni lelkek,
Kit a kínok megviseltek
Súlyos bűneink miatt,
Súlyos bűneink miatt.

2016. március 04.: Keresztút a felső tagozatosokkal

Keresztútjárás a felső tagozatos gyermekekkel

"Mesterünk, életed és nyilvános működésed alatt számtalan emberrel találkoztál. Az utolsó jeruzsálemi út folyamán is sok találkozás ment végbe - a keresztút alatt. Hisszük, hogy szenvedéseidről elmélkedve, találkozhatunk Veled. Tanításod segítsen minket, hogy vigasztalást tudjunk adni másoknak, és mindannyian eljussunk a Te országodba. Legyen velünk ezen az úton Páli Szent Vince példája és tapasztalata." (Részlet a bevezető imából)

Az idei esztendő nagyböjtjének negyedik keresztútján, 2016. március 4-én este 6 órai kezdettel plébánosunk Tamás atya vezetésével a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola felső tagozatosai Némethné Tóth Katalin tanárnő kíséretével, a hívekkel közösen imádkoztak. A keresztút stációinál Páli Szent Vince gondolatait, keresztúti imádságait olvasták a diákok.

"Urunk, végigjártuk Veled a keresztutat. Ez az elmélkedés segítsen nekünk másképp nézni minden eseményre, amely velünk történik. Segíts, hogy kövessünk Téged a kereszt hordozásában és a felebarátaink iránti irgalmasságban. Akkor azzal a reménnyel élhetünk, hogy találkozunk Veled, Szent Édesanyáddal, Páli Szent Vincével és mindazokkal, akik drágák a mi számunkra." (Befejező ima)

 

Jézus világ Megváltója,
Üdvözlégy, élet adója.
Megfeszített Isten fia,
Szent kereszted szívem hívja.
Jézus add, hogy hozzád térjek,
Veled haljak, veled éljek.

kép és szöveg: DukainéM.