"Szeretni küldött, Aki megteremtett..."

 
 

"Csak a megelégedett ember lehet boldog. Az, aki életében azt teheti, amit nagyon szeret. Én nagyon szeretek énekelni, és nagyon szeretek örömöt adni másoknak. Ha az égi szándék, hogy álmodjunk, alkossunk, újítsunk, boldogságot ígér, akkor én nagyon boldog és elégedett ember vagyok." [Maczkó Mária]

 
 
 

2016. április 02.: Maczkó Mária a Nagytemplomban

Dr. Egresits Ferenc Győr-Bácsa plébánosa meghívására érkezett egyházmegyénkbe az eMeRTon és Magyar Örökség-díjas Maczkó Mária énekművész, aki Győr és Sopron mellett Kapuváron is bemutatkozott. A Galga-menti Turán született augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén. Keresztneve és a születésnapja is az Égi Édesanyához kötődik.
Szent Anna plébániatemplomunkban 2016. április 2-án szombaton az elővételezett esti szentmisén Jézusról, Jézushoz és a Szűzanyához szóltak az énekek.
A szentmisét bemutató Radó Tamás plébános atya a szentmise bevezetőjében köszöntötte a vendéget: "... Az Irgalmasság Vasárnapja lesz holnap. Szent II. János Pál pápa húsvét 2. vasárnapját az Irgalmasság Vasárnapjává tette. Ezzel is kifejezte azt, hogy az Istennek az irgalma hozzánk végtelen.
Szeretettel köszöntöm körünkben Maczkó Máriát eMeRTon-, és Magyar Örökség díjas énekesnőt, aki az Irgalmasság Vasárnapjának szellemében szól hozzánk és énekével Istennek a szavát, üzenetét hozza közelebb hozzánk."
Templomunk orgonája ezen az estén csak a szentmise bevezető éneke és az áldoztatás alatt szólalt meg, hiszen a lelkek-szívek Maczkó Máriára figyeltek. A felnőttek mellett sok gyereket is ámulatba ejtett gyönyörű, templomot betöltő énekhangjával. Szemei vagy nevettek, vagy fényesen ragyogtak az átszellemült pillanatoktól, lángrózsás arcát a derű uralta. Miközben énekelt nem csak a hallgatóságával kommunikált, hanem érzékelhetően az égiekkel is.
A szentmise záró áldása előtt Tamás atya egy virágcsokor átadásával és az alábbi gondolatokkal köszönte meg az énekes-szolgálatot: Hálásan megköszönöm a művésznőnek ezt a mai estét. 5 évvel ezelőtt is itt volt velünk és közöttünk. Az ő segítségével kértük és magasztaltuk az Istent. Adtunk hálát az ő jóságáért és kegyelméért. Éreztük ezt a mai estén, az Irgalmasság estéjén. Jó volt hallani a bátorító szavait, amellyel próbált bennünket is tovább erősíteni." 
A szentmise végén a Boldogasszony Anyánk régi magyar himnuszt az előadóval közösen énekelték a hívek.

           
kép és szöveg: DukainéM.