2016. december 17.: Adventi játszóház a plébánián

 

Mézeskalácsos karácsonyváró játszóház a kapuvári plébánián

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is várták a gyerekeket a kapuvári Szent Anna Plébániára a karácsonyváró játszóházba. A tavalyi évhez hasonlóan, az idei adventi játszóház fő programját a mézeskalács sütés adta.
December 17-én 10 órától kezdetét vette a mézeskalácsos és az ajándékkészítő játszóházi program. Sok kisgyerekkel eljöttek az anyukák, a nagymamák. Lázas munka folyt, a plébánia egyik közösségi helyiségében apró kezek gyúrtak, a kiszúró mintákkal többféle formát készítettek, színes cukorral díszítettek a felnőttek segítségével. A plébánia konyhájából ínycsiklandozó mézes illat áradt, betöltve a földszinti termeket. A süteménykészítést szinte minden gyerek megpróbálta, nagy élvezettel formálták a nyers tésztát, szorgalmasan rakosgatták a tepsikbe. A kisült darabokat a gyerekek nevével megjelölt papírtálcára rakták, ezért a finom mézesből mindenki vihetett az otthoniaknak.
Míg a sütemények sültek, addig a plébánia nagytermében a papírból alkotott ajándéktárgyak készítésével múlt az idő. Kicsik és nagyok ollóval vágtak, ragasztottak, kezük alatt formálódtak az egyes darabok, vidám hangulatban teltek a percek. Akinek nehezebben ment az alkotás, a tanító nénik türelmesen segítettek.
A déli harangszó jelezte a játszóház programjának végét, a sütemények utolsó darabjai is kisültek már. Csillogó szemű, boldog gyerekek indultak hazafelé, hogy mielőbb megmutathassák az otthoniaknak az általuk készített finomságokat és ajándéktárgyakat.
Radó Tamás atyának köszönjük támogató együttműködését, aki a helyszínt biztosította és az előkészületben segítette a pedagógusokat.
A szakmai team (Vargyasné Kapuvári Erzsébet, Horváthné Kocsis Veronika, Budai Ibolya, Csapóné Papp Ildikó, Kovácsné Varga Mária, Némethné Ács Anita, Varga Tiborné) irányítása, segítsége nélkülözhetetlen volt a játszóházi program sikeréhez.

kép és szöveg: DukainéM.