2016. december 24.: Pásztorjáték

 

Pásztorjáték a szenteste napján

Karácsony éjszakájára készülünk.  Annak az éjnek emlékezete érkezett el, amikor oly csodálatosan testet ötlött az Isten emberek iránti szeretete. Ma felmelegednek az emberi szívek. A felnőttek is gyermekkorukra gondolnak vissza, azokra a szép és meghitt karácsonyi estékre, amikor őszinte örömmel és gyermeki, tiszta szívvel várták Jézust, karácsony szent éjszakáján. A mai napon szeretnénk megajándékozni mindenkit karácsony titkával. Engedjük, hogy szívünk, egész életünk legyen az a hely, az a barlang, az a szegény jászol, ahol megszülethet a világ Megváltója, a mi Megváltónk!
Szent Anna plébániatemplomunkban december 24-én fél 5 órakor kezdődött a Betlehemi Kisded születésének történetét bemutató pásztorjáték. Nem csak a szereplő gyerekek szülei, nagyszülei jöttek el a templomba, de sokan mások, kicsi gyermekekkel érkeztek. Az aprónép nagyon izgatottan várta a betlehemest. A kicsiket ámulatba ejtették a csillogó karácsonyi fények, a korhű jelmezekbe öltöztetett szereplők. A jeleneteket nagy átéléssel adták elő a gyerekek, szinte mi is résztvevőiévé váltunk az eseményeknek.
Lelkes szolgálatukért dicséret illeti valamennyiüket.
Borsodiné Szabó Judit zenetanárnak és Tálas Lászlóné hitoktatónak köszönjük a megrendezést, a szereplők felkészítését, irányítását, a kórus, és a hangszeres közreműködők vezényletét. Radó Tamás plébános atyának köszönjük a korhű jelmezek elkészíttetését, együttműködő támogatását a misztérium játék megrendezésében.
A szülőknek külön köszönjük, a sok-sok segítséget, támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre a szép misztériumjáték.

 

Ezen a szentséges éjszakán az Úr dicsősége felragyogott. Megszületett a Megváltó, aki értünk, emberekért jött a földre, hogy bűnös terheinket elvegye. Boruljunk térde előtte, kulcsoljuk imára kezünket: Áldd meg, kicsi Jézus, a jóra törekvő szándékot! "Rejtsd szívünkbe csillagvilágod, mely kitart akkor is, ha az ünnep már halványulni kezd és újra ránk borul az éj."

Ajándékot kaptunk, ajándékot hordozunk a szívünkben, ezt szerettük volna most átadni mindenkinek. Kisded Jézus! Minden kegyelem és ajándék osztogatója! Varázsolj karácsonyt minden ember szívébe és áraszd ki békédet hazánkra és az egész világra!
 
kép és szöveg: DukainéM.