2017. október 29.: Templomunk jubileumi szentmiséje

 

133 éves templomi jubileum Szent Anna-díjasokkal

Kapuvár Fő terén áll a város egyik legszebb épülete, a barokk stílusban épült Szent Anna-plébániatemplom. Az 1884. október 12-én tartott templom felszentelés ünnepi eseményéről Zsebedics József volt kapuvári plébános írt egyik Kapuvárról megjelent könyvében: "1884-ben épült meg Szent-egyházunk. Október 12-én nagy fénnyel lett felszentelve Zalka János püspök Ő exelenciája által. Tizenkét kispap, két karmester, két kanonok és két udvari pap jött a püspökkel. Azon kívül vidékről is igen sokan jöttek papok, negyvenen voltak. Vidékről is sokan jöttek zarándokok ezen nagy ünnepre, még a teret is megtöltötték."
"Üdvössége lett e háznak a mai nagy ünnepen: aki Úr a mindenségen, ama Fölség van jelen..." zengett a hálaadó szentmise bevezető éneke 2017. október 29-én 18 órai kezdettel a Szent Anna plébániatemplomban. A szentmise főcelebránsa Radó Tamás plébános volt, koncelebrált Kiss Barnabás OFM (Detroit, USA). Az összegyűlt hívek közösen adtak hálát abból az alkalomból, hogy 133 évvel ezelőtt szentelték fel a templomot.
Az ünnepi alkalomhoz kapcsolódó hagyományos momentum, a Szent Anna Emlékplakettek átadása a szentmise végén. Plébános atyánk megköszönte az idei esztendő kitüntetettjeinek, hogy munkájukkal kiemelkedően sokat tettek az egyházközségért.
Az idei esztendőben kilenc fő és egy család részesült Szent Anna-díjban. Nevük felolvasásakor elhangzottak azok az érdemek, melyek alátámasztják jogosultságukat a kitüntetés átvételére.

Puskás Bertalanné; Szalai Győzőné; Gulyás Család; Fodor Gyuláné, igazgatónő; Bernád Csaba és Horváth László igazgatók; Brandné Szabó Ildikó és Borsodiné Szabó Judit; valamint Kapuiné Titz Ildikó és Lukovits Györgyi karvezetők.

A szent liturgián az Ars Camerata kórus működött közre Brandné Szabó Ildikó vezényletével, orgonán kísért Borsodiné Szabó Judit. A zenei áhitaton "CANTATE DOMINO" címmel válogatás hangzott el olasz zeneszerzők műveiből.

szöveg és képek: DukainéM.