2017. december 02.: Adventi első gyertyagyújtás

 

Adventi első gyertyagyújtás

"... Néhány napja beléptünk a decemberbe, amely hónap elhozza nekünk az esztendő egyik legszebb ünnepét, a karácsonyt. A napok egyre hidegebbek, egyre sötétebbek, itt a tél. Még nem jött el a Megváltó, de most elkezdjük a várakozást. Advent első vasárnapján, december harmadikán még csupán egyetlen gyertya lángja törte meg a sötétséget, de hétről hétre nő a fény, és reményt gyújt nekünk: közeledik a Megváltó születésének ünnepe. Adventi koszorúnk gyertyáinak pislákoló fénye már magában rejti azt a világosságot, amely a betlehemi jászolban fekvő Kisdedtől fog felragyogni.
A körülöttem lévő világ nem nagyon akar készülni az ünnepre… vajon én készülök-e rá?" (Részlet Ruppert atya lelkipásztori üzenetéből)
Az adventi első gyertyagyújtás szertartását 2017. december 2-án, szombaton az elővételezett esti szentmise elején tartotta a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola, közreműködött az intézmény tanár-diák kórusa. Kapuiné Titz Ildikó és Vida Ferencné tanárnők által összeállított szöveges-énekes összeállítás a lelkeket a magasságokba emelte. A szertartás gyönyörű percekkel ajándékozta meg a jelenlévő felnőtteket, gyerekeket. Hangszeres közreműködők voltak: Bognár Dávid, Boldis Barnabás, Füzi Borbála, Kapui Dóra, Némethné Tóth Katalin.
Az ünnepi szentmisét Radó Tamás plébános atya mutatta be. A városi rendezvény a szentmisét követően Kapuvár Fő terén folytatódott. Hámori György polgármester adventi köszöntője után a Gacs Elemérné és Soósné Gacs Zsuzsanna pedagógusok vezette Junior Mozgásstúdió táncos-zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

 

Első gyertyaláng üzenete most az legyen,
Békesség tündököljön dobogó szíveken.
Annyi viszálykodás után csendesedjünk el,
Hisz Jézus Krisztusunk születése oly közel.

szöveg és képek: DukainéM.