2017. december 16.: Játszóház a plébánián

 

Mézeskalácsos karácsonyváró játszóház a kapuvári plébánián

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is várták a gyerekeket a kapuvári Szent Anna Plébániára a karácsonyváró játszóházba, melynek fő programját a különböző sütemény kiszúrókkal formázott mézeskalács sütés adta.
December 16-án, szombaton 10 órakor kezdődött kézműves foglalkozás bármelyik formáját választhatták az anyukákkal, nagymamákkal érkező gyermekek.
Lázas munka folyt: a Plébánia egyik közösségi helyiségében apró kezek gyúrtak, a kiszúró mintákkal többféle formát készítettek, színes cukorral díszítettek a felnőttek segítségével. A konyhából ínycsiklandozó mézes illat áradt, betöltve a földszinti termeket. A süteménykészítést minden gyerek megpróbálta, nagy élvezettel formálták a nyers tésztát, szorgalmasan rakosgatták a tepsikbe. A kisült darabokat a gyerekek nevével megjelölt papírtasakokba rakták, ezért a finom mézesből mindenki vihetett.
Míg a sütemények sültek, addig a nagyteremben a papírból, gyöngyből, fonalból alkotott ajándéktárgyak készítésével múlt az idő. Kicsik és nagyok ollóval vágtak, ragasztottak, kezük alatt formálódtak az egyes darabok, vidám hangulatban teltek a percek. Akinek nehezebben ment az alkotás, a tanító nénik türelmesen segítettek.
A déli harangszó jelezte a játszóház programjának végét, a sütemények utolsó darabjai is kisültek már. Csillogó szemű, boldog gyermekek nagy örömmel nyugtázták szorgalmas munkájuk eredményességét, sietve hagyták el a játszóházat, hogy az otthoniaknak mielőtt megmutathassák kézügyességük eredményeit.
Radó Tamás atyának köszönjük támogató együttműködését, aki a helyszínt biztosította és az előkészületben segítette a pedagógusokat. A játszóházi program sikeréhez nagyban hozzájárult a szakmai team (Vargyasné Kapuvári Erzsébet, Horváthné Kocsis Veronika, Bognár Dávid, Bernáth Krisztián, Áderné Bárdossy Éva, Csapóné Papp Ildikó, Farkasné Márk Zsuzsanna, Füziné Kiss Katalin, Kovácsné Varga Mária, Nagyné Bognár Zsanett, Varga Mónika) segítsége, irányítása.

szöveg és képek: DukainéM.