2017. december 23.: Adventi utolsó rorate mise

 

Eljött a nap, mit várva-vártunk,
Az égen csillagfény ragyog,
Jézuska fáját ím' elhozták
A halkan szálló angyalok.

 

"Eljött a nap, mit várva vártunk..."

Az idei év utolsó rorátéját plébánosunk Radó Tamás atya tartotta 2017. december 23-án 6 órai kezdettel.
A szentmise végén a templomban jelenlévőkhöz intézett rövid köszönetet: "Ma, amikor az utolsó hajnali szentmisénk volt és nemsokára elénekeljük: Eljött a nap, mit várva vártunk, hálásan megköszönöm közös készületünket! Az összeszedett imádságot, a lelkes énekléseket, a szentgyónásokat, szentáldozásokat. Köszönöm a gyermekeknek a jelenlétét, a ministránsok szolgálatát, a lányok felolvasását és az adományokat, a sok küldeményt a gyermekek reggelijéhez, az ott segítőknek a szolgálatát. Amit átéltünk: őrizzük meg, éljünk abból, adjuk tovább!
Befejezésül a karácsonyt ünneplő perceket ajánlotta. Az összeállítás elkészítését megköszönte Bognár Dávid kántornak.
A szentmise záró áldását követően elénekelte a Jézus Krisztus születésének esztendeje és a keresztény időszámítás Martyrológiumát.
Azután videovetítés következett, melyben a Glória in Excelsis Deo - pásztorjátékra készületi videót (Spidy Candy Trendy Treats); majd Ady Endre: Karácsonyi rege című versét Szabó Gyula tolmácsolásában hallhattuk az egyházközségünk életéből megörökített fotókkal illusztrálva. A médiás perceket követően a főoltárnál és a mellékoltároknál felállított fenyőfákon kigyúltak a karácsonyi fények, és felhangzott a "Leszállt az ég dicső királya..." karácsonyi dal, jelezvén, hogy a megszületés öröme minden ember szívébe fényt és boldogságot hoz.
A templomból távozó hívek mézes tésztából sütött betlehemi csillagot kaptak ajándékba, melyet Vargyasné Kapuvári Erzsébet készített.

szöveg és képek: DukainéM.