2017. december 23.: Adventi negyedik gyertyagyújtás

 

Ma, a negyedik gyertyát gyújtjuk meg. A legenda szerint, minden vasárnap eljön egy angyal. Ma, egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tartva pengeti azt és szépen énekel hozzá. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.
Kívánom, hogy boldogságuk magja keljen ki, és a következő esztendő legyen szeretetben gazdag, boldog éve Önöknek! Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket! (Részlet: B. Miklós iskolaigazgató gondolataiból)
Az adventi negyedik gyertyagyújtás szertartását a kapuvári Ars Camerata kórus tartotta Szent Anna templomunkban december 23-án 18 órai kezdettel, az elővételezett szentmise keretében. A kórusszámok között prózai és verses elemek váltakoztak, melyben rövid adventi imák mellett elhangzott: Szent Lukács könyvéből a születés hírüladásáról szóló Olvasmány (1,26-37); Ürögdi Ferenc: Minden advent; Túrmezei Erzsébet: Adventi ház.
Az elővételezett szentmisét Bernáth Krisztián káplán atya mutatta be.

 

Minden advent kegyelem:
vétkem jóvátehetem.
Minden advent vigalom:
Isten Úr a viharon!
Minden advent érkezés:
átölel egy drága kéz!
Minden advent alkalom:
győzhetsz saját magadon!
Minden advent ítélet:
így kellene - s így élek!
Minden advent remegés:
Isten felé epedés!
Minden advent ima is:
Uram, fogadj be ma is! (Ürögdi Ferenc)

szöveg és képek: DukainéM.