2017. december 24.: Pásztorjáték

 

Pásztorjáték a szenteste napján

Szent Anna plébániatemplomunkban a Betlehemi Kisded születésének történetét bemutató pásztorjáték 2017. december 24-én fél 5 órakor kezdődött. Nem csak a szereplő gyermekek szülei, nagyszülei jöttek el a templomba, hanem mások is érkeztek kicsi gyermekekkel. Az aprónép nagyon izgatottan várta a betlehemest, ámulatba ejtették a csillogó karácsonyi fények, a korhű jelmezekbe öltöztetett szereplők. A jelenetek szereplői nagy átéléssel adták elő a történetet, szinte mi is részvevőiévé váltunk az eseményeknek.
Lelkes szolgálatukért, kiváló szövegmondásukért dicséret illeti valamennyiüket.
Borsodiné Szabó Judit karvezetőnek és Horváth Rita hitoktatónak köszönjük a gyönyörű pásztorjáték megrendezését, a szereplők felkészítését, irányítását, a kórus, és a hangszeres közreműködők vezényletét. Radó Tamás atyának köszönjük a korhű jelmezek elkészíttetését, együttműködő támogatását a misztérium játék megrendezésében.
A szülőknek külön köszönjük, a sok-sok segítséget, támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre a szép misztériumjáték.

 

Ezen a szentséges éjszakán az Úr dicsősége felragyogott. Megszületett a Megváltó, aki értünk, emberekért jött a földre, hogy bűnös terheinket elvegye.
Boruljunk térde előtte, kulcsoljuk imára kezünket: Áldd meg, kicsi Jézus, a jóra törekvő szándékot! "Rejtsd szívünkbe csillagvilágod, mely kitart akkor is, ha az ünnep már halványulni kezd és újra ránk borul az éj."
Ajándékot kaptunk, ajándékot hordozunk a szívünkben, ezt szerettük volna most átadni mindenkinek. Kisded Jézus! Minden kegyelem és ajándék osztogatója! Varázsolj karácsonyt minden ember szívébe és áraszd ki békédet hazánkra és az egész világra!
Áraszd ki békédet hazánkra és az egész világra! Áldott karácsonyt kívánunk!

 
szöveg és képek: DukainéM.