2018. március 03-04.: Tartós élelmiszer gyűjtés

Segítsük a nélkülözőket nagyböjtben is! -
Tartós élelmiszer gyűjtés templomainkban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett országos szinten. A „Nélkülözőket segítve atyai jóságodat kövessük!”- felszólítás közös gyakorlására hívjuk a testvéreket, amikor idén újra meghirdetjük a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést templomainkban. (Részlet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körleveléből)
Ferenc pápa az idei nagyböjti körlevelében így buzdít bennünket:
„Az alamizsnálkodás gyakorlása által megszabadulhatunk a kapzsiságtól és felfedezhetjük, hogy a másik ember a testvérünk: amim van, soha nem teljesen az enyém. Mennyire szeretném, hogy az adakozás valódi életstílussá válna mindenkiben!

A meghirdetett gyűjtési akció kapcsán a plébániánkhoz tartozó templomokban hívő közösségeink önzetlen adakozása mutatkozott meg 2018. március 3-án és 4-én. A tartósélelmiszer-csomagokat a szentmisék előtt vagy után lehetett az oltár elé letenni. Szombaton és vasárnap rengeteg adomány gyűlt össze, mindez kifejezi azt a gondoskodást, figyelmet, melyet hívek tettek szegény sorsú embertársaikért. Köszönjük a lelkes adakozást, támogatást!

szöveg és képek: DukainéM.