2018. március 23.: Scholánk kiemelt arany díjas

KIEMELT ARANY DÍJAS
A KAPUVÁRI SZENT ANNA SCHOLA

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium a korábbi évekhez hasonlóan, 2018-ban ismét meghirdette, a Rajeczky Benjamin gregorián-, népdalének- és népi hangszeres minősítő versenyt az ország katolikus iskoláinak V–XII. osztályos diákjai számára. Minden kategóriához online jelentkezési űrlapok kitöltésével nevezhettek a résztvevők.
A Kapuvári Szent Anna Plébánia 16 fős scholája a versenyen 3 fő harmadik osztályossal, felső tagozatosokkal és néhány főiskolással vett részt Borsodiné Szabó Judit egyházzenész-zenetanár vezetésével. A csoport a gregoriánének kategóriában szerepelt.
A versenykiírásnak megfelelően az Adventhez kapcsolódó „Rorate” introitust, egy választandó éneket (megadott kottamellékletből) és egy szabadon választható latin vagy magyar nyelvű gregorián éneket mutattak be.
A zsűri elnöke Kercza Asztrik OFM a kapuvári csoportot nagyon megdicsérte, kiváló művészi teljesítményükért. Hangsúlyozta, hogy egyedüli plébániai kórusként bizonyították tehetségüket, magasszintű felkészültségüket az egyházi intézmények kórusai mellett.

szöveg: DukainéM.
képek: Kovács Boglárka