2018. május 27.: Szentháromság vasárnapja

 
Ma a Szentháromság vasárnapját ünnepeljük. A Szentháromságban három isteni személy van, Atya, Fiú, Szentlélek. Személyiségük és a kapcsolatuk egymással ismertek számunkra, az isteni kinyilatkoztatás által felfedezett igazság áll előttünk. A Szentháromság hite jelen van az Egyházban a kezdetektől fogva, a keresztség kiszolgáltatásában, az igehirdetésben és az imádságokban. A keresztség révén mindannyian közvetlen kapcsolatban vagyunk az Atyával, a Fiúval, és a Szentlélekkel.

Szentháromság vasárnapján, 2018. május 27-én 09.00 órai kezdettel Bernáth Krisztián káplán atya ünnepi szentmisét mutatott be Szent Anna plébániatemplomunkban.
A szent liturgiát követően a templomból énekes-imádságos körmenet vonult közös imádságra a Szentháromság-kápolnához, amely Kapuvár nyugati városrészén, a 85-ös főútvonal mellett található. Krisztián atya a Szentlélekről szóló litániát imádkozta el közösen a hívekkel, melynek végén könyörgő imádságot mondott. A szertartás a papi áldással zárult.

A Szentháromság-kápolna épülete az 1938-as újraépítés és a többszöri felújítás által maradt fenn az utókor számára, az arra elhaladó embereket figyelmeztetve a Szentháromság dicsőítésére. Falán elhelyezett emléktábla őrzi a felújítások éveit és az adományozók nevét.

 

kép és szöveg: DukainéM.