2018. október 01.: Rózsafüzér elsősökkel

 

Október a rózsafüzér hónapja
Imádkozzuk együtt a rózsafüzért!

Szent Anna templomunkban október hónap folyamán hétköznaponként este fél 6-tól, vasárnaponként délután 2 órai kezdettel imádkozzuk a rózsafüzért.
2018. október 1-jén az első szentolvasó imádságot megelőző percekben Radó Tamás plébános atya rövid elmélkedést tartott arról, hogyan imádkozzuk a rózsafüzért. Elmondta, hogy a hét egymást követő napjain az örvendetes, a fájdalmas, a dicsőséges és a világosság rózsafüzér titkokat imádkozzuk. Ezt követően az első osztályosok részére, az oltár elé kihelyezett szentolvasókat megszentelte. A gyerekeknek Bíró Péter igazgató úr adta át az ajándék rózsafüzéreket.
Az ünnepi perceket követően kezdődött az első szentolvasó imádság. Az iskola diákjai közül felváltva mondták mikrofonba a tizedeket.
Az idei esztendőben matricagyűjtő füzetecskét kapnak a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola diákjai, amelyben gyűjthetik a csillag-matricákat. A legtöbbet gyűjtőket jutalmazzák a következő hónap elején. Az iskolavezetés célja, hogy a gyerekek szívesen vegyenek részt a szentolvasó imádságokon. Évfolyamonkénti beosztással segítik, hívják a tanulókat és a pedagógusokat.            
Közösségben imádkozva megtapasztalhatjuk a rózsafüzér-imádkozásnak a közösséget egybetartó, építő erejét. Az együtt, hangosan mondott rózsafüzér imádságban elsősorban a Szűzanyához fordulva az ő Szent Fiára, a mi Urunkra Istenünkre figyelünk, de közben egymásra is. Az ima kötött rendje, a felváltva mondott részek egymásutánisága egységgé rendezi össze a rózsafüzért imádkozókat, valamit megérezhetünk általa abból, hogy milyen is az Egyházon, mint Krisztus misztikus testén belüli összetartozás, milyen jó ennek az egyetlen egységnek a részévé válni.” (Fejérdy Tamás elmélkedéséből részlet)

 

kép és szöveg: DukainéM