2018. november 01.: Mindenszentek ünnepén

 

Mindenszentek ünnepén

Mindenszentek napja, az öröm ünnepe, hiszen minden szentet ünneplünk, akik eljutottak életük végső céljára, az örök boldogságra, Istenboldogító színe látására. Mindenszentek ünnepén különösen azokra emlékezünk, akik neve nem a mi könyveinkbe, hanem az Élet könyvében van feljegyezve. A szentek a lelki élet, az Istennel megélt élet művészei, s ebben minden keresztény példaképei. Ilyen értelembe véve lámpások ők, akik mutatják az utat Isten felé, beragyogják szeretetükkel, helytállásukkal buzdítva a mai keresők, krisztushívők mindennapjait.

Mindenszentek ünnepe parancsolt egyházi ünnep, minden katolikus hívő számára kötelező a szentmisén való részvétel. A Szent Anna Plébániához tartozó templomokban a vasárnapi rend szerint tartott szentmiséken imádkoztak a hívek. A hagyományokhoz híven ezen a napon a kapuvári Szent Kereszt Temető nagykeresztjénél 14.30-kor kezdődően a temetőben nyugvó összes meghaltért közösen imádkoztak a hívek Radó Tamás plébános atyával és Bernáth Krisztián káplánnal.
A plébános atya ünnepi szentmisét mutatott be 18 órai kezdettel, azt követően pedig halottak esti ájtatosságot tartott.

 

  „Mindenható örök Isten, ki megadtad nekünk, hogy egy napon ünnepelhessük minden szented dicsőségét, arra kérünk, hogy sokszoros közbenjárásukra bőven áraszd reánk irgalmasságodat.” (ünnepi mise könyörgése Mindenszentekkor).  

 

képek: Vargyasné Kapuvári Erzsébet
szöveg: DukainéM