2018. december 15.: Adventi játszóház a plébánián

 

Mézeskalácsos karácsonyváró játszóház a kapuvári plébánián


A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is várták a gyerekeket a kapuvári Szent Anna Plébániára a karácsonyváró játszóházba, melynek fő programját a formázott mézeskalács sütés adta.
A december 15-én, szombaton 10 órakor kezdődött kézműves foglalkozás bármelyik formáját választhatták az anyukákkal, apukákkal, nagymamákkal érkező gyermekek.
Lázas munka folyt: az egyik közösségi helyiségben apró kezek gyúrtak, a kiszúró mintákkal többféle formát készítettek, színes cukorral díszítettek a felnőttek segítségével. A konyhából ínycsiklandozó mézes illat áradt, betöltve a földszinti termeket. A süteménykészítést minden gyerek megpróbálta, nagy élvezettel, szorgalmasan formálták a nyers tésztát, majd rakosgatták a tepsikbe. A kisült darabokat a nevükkel jelölt papírtálcákon kapták.
Míg a sütemények sültek, addig a nagyteremben különféle ajándéktárgyak készítésével foglalatoskodtak az asztaloknál. Kicsik és nagyok ollóval vágtak, ragasztottak, kezük alatt formálódtak az egyes darabok, vidám hangulatban teltek a percek. Akinek nehezebben ment az alkotás, a tanító nénik türelmesen segítettek.
A déli harangszó jelezte a játszóház programjának végét, a sütemények utolsó darabjai is kisültek már. Csillogó szemű, boldog gyermekarcok igazolták vissza a délelőtti hasznos időtöltést. Örömmel nyugtázták szorgalmas munkájuk eredményességét, sietve hagyták el a játszóházat, hogy mielőbb megmutathassák kézügyességük eredményeit a családtagoknak.            
Radó Tamás atyának köszönjük támogató együttműködését, aki a helyszínt biztosította és az előkészületben segítette a pedagógusokat. A játszóházi program sikeréhez nagyban hozzájárultak a kézművességet irányító pedagógusok, valamint a sütemény-készítésben aktívan résztvevő felnőttek.

 

képek és szöveg: DukainéM