2018. december 24.: Utolsó adventi hajnali mise

 
"Eljött a nap, mit várva vártunk..."

Az idei év utolsó rorátéját plébánosunk Radó Tamás atya tartotta 2018. december 24-én 6 órai kezdettel.
A szentmise végén a templomban jelenlévőkhöz intézett rövid köszönetet: "Ma, amikor az utolsó hajnali szentmisénk volt és nemsokára elénekeljük: Eljött a nap, mit várva vártunk, hálásan megköszönöm közös készületünket! Az összeszedett imádságot, a lelkes énekléseket, a szentgyónásokat, szentáldozásokat. Köszönöm a gyermekeknek a jelenlétét, a ministránsok szolgálatát, a lányok felolvasását és az adományokat, a sok küldeményt a gyermekek reggelijéhez, az ott segítőknek a szolgálatát. Amit átéltünk: őrizzük meg, éljünk abból, adjuk tovább!
Befejezésül a karácsonyt ünneplő perceket ajánlotta. Az összeállítás elkészítését megköszönte Bognár Dávid kántornak.
A szentmise záró áldását követően elénekelte a Jézus Krisztus születésének esztendeje és a keresztény időszámítás Martyrológiumát.
Azután videovetítés következett, melyben Ady Endre: Karácsonyi rege című versét Szabó Gyula tolmácsolásában hallhattuk az egyházközségünk életéből megörökített fotókkal illusztrálva, majd a Gloria in Excelsis Deo — pásztorjáték videó (The Piano Guys közreműködésével) következett. Ezt követően a főoltárnál és a mellékoltároknál felállított fenyőfákon kigyúltak a karácsonyi fények, és felhangzott a "Leszállt az ég dicső királya…” jelezvén, hogy a megszületés öröme minden ember szívébe fényt és boldogságot hoz.
A templomból távozó hívek mézes tésztából sütött betlehemi csillagot kaptak ajándékba.

 

szöveg és képek: DukainéM