2018. december 24.: Pásztorjáték

 
Pásztorjáték a szenteste napján

Szent Anna plébániatemplomunkban a Betlehemi Kisded születésének történetét bemutató pásztorjáték 2018. december 24-én fél 5 órakor kezdődött, melyből megismertük a betlehemi eseményeket, a kiutasítás keserűségét, a megvetettséget, de a kiválasztottságot is. Átélhettük Jézus születésének csodáját.
Nem csak a történetben résztvevő gyermekek szülei, nagyszülei, hanem sokan mások is érkeztek kisgyermekekkel. Az aprónép izgatottan várta a betlehemest, még a szemük sem rebbent, ámulatba ejtették őket a korhű jelmezekben fellépők, a gyönyörűen csengő angyalkórus és a kísérő hangszerek sokszínűsége, hangzása. Öröm volt látni a csillogó szemű, lelkes, magabiztos fellépésű gyerekeket, akiknek sikerült úgy "elvarázsolni" a hallgatóságot, hogy szinte résztvevőivé váltak ők is az eseményeknek. Tiszta, érthető, hibátlan szövegmondásukért valamennyi szereplő megérdemli a dicséretet, kiemelve a Szűzanyát megszemélyesítő kislányt.
Köszönjük: Borsodiné Szabó Judit karvezetőnek és Horváth Rita hitoktatónak a gyönyörű pásztorjáték megrendezését, a szereplők felkészítését, irányítását, a kórus, és a hangszeres közreműködők vezényletét. Radó Tamás atyának a korhű jelmezek elkészíttetését, együttműködő támogatását a pásztorjáték megrendezésében. Nem utolsó sorban köszönet illeti a szülőket, hogy a próbákra elengedték, elhozták a gyerekeket, segítették őket a szövegek megtanulásában, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a szép karácsonyi betlehemes játék.

Ajándékot kaptunk, ajándékot hordozunk a szívünkben, ezt szerettük volna most átadni mindenkinek. Kisded Jézus! Minden kegyelem és ajándék osztogatója! Varázsolj karácsonyt minden ember szívébe és áraszd ki békédet hazánkra és az egész világra!
Áraszd ki békédet hazánkra és az egész világra! Áldott karácsonyt kívánunk!

 

 

 

"...Karácsony van, az az ünnep, ami sokszor már nem sokat mond a mai ember számára, hiszen érzelmileg teljesen eltelítődött az azt megelőző kampányokkal. Hit nélkül a karácsony egy fárasztó ajándékozássá válik, vagy olyasvalamivé, amin legjobb túlesni. Nem véletlen, hogy sokan ilyenkor esnek depresszióba, és a lelki segélyszolgálatot is rengetegen felkeresik. A hívő ember számára azonban a karácsony a maga örök isteni üzenetével igazi evangélium. Jézus Krisztus arra van hivatva, hogy a mindenség felett uralkodjék, a mi üdvösségünk is az ő kezében van. Azért jött közénk emberként, hogy az ember Isten fiává lehessen. Ez a karácsony az Úr 2018. esztendejében adja meg nekünk, hogy mi is örvendezzünk az örök üzeneten, és Jézus Krisztus társörökösei lehessünk, akik majd öröklik az üdvösséget."
(Részlet: Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek karácsonyi vezércikkéből, mely megjelent Új Ember 2018. december 23–30-i számában.)

 

 

 

szöveg és képek: DukainéM