2018. február 13.: Farsangi est a plébánián

 
"Nevetni kell, ennyi az egész"
Farsangi estet tartottak a kapuvári Plébánián

Nevetni kell! - címmel farsangbúcsúztató vidámságban gazdag műsort láthattak azok a kapuváriak, akik 2018. február 13-án a 18 órakor kezdődött előadás közönségét alkották. Radó Tamás plébános atya felkérésére a 2017 szeptemberében alakult kapuvári Dramatőr Színjátszó Egyesület jelenlegi szereplőgárdája mutatta be zenés betétekkel tarkított, vidám jeleneteit, melyben bohózatok, vidám versek és népszerű operett melódiák hangzottak el.
A hálás közönség sokszorosan felhangzó vastapssal jutalmazta a szereplőket, akikről - elmondhatjuk - ízig-vérig bennük van a színészi tehetség. Előadásukból sugárzott a szívből jövő lelkesedés, hogy minél többet nyújtsanak az est résztvevőinek. Gratulálunk mindnyájuknak! Kívánjuk, hogy lelkesedésük, szorgalmuk ne lankadjon akkor sem, ha néha nehézségekkel kell megküzdeniük az előadásokat megelőző hetekben.
A szereplőgárda tagjai: Barna Katalin, Bognár Dávid, Cserpes István, Hegymegi Edit
A konferáló szöveget írta Budai Hanna, aki tagja az egyesületnek, de elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni ezen az estén.

Kapuvár kulturális életét néhány hónapja színesíti a felnőttekből álló színjátszó-kör, mely azzal a céllal jött létre, hogy vidámabb darabokkal segítsék az emberek kikapcsolódását. A Dramatőr Színjátszó Egyesület tagjainak már volt egy sikeres bemutatkozó előadásuk a kapuvári színházban, ahol több mint százan látták a fellépésüket

 
Nevetni kell, ennyi az egész
 
 


Kérlek, ne vedd túl komolyan az életet, mert
nevetés nélkül élni nem lehet.

A humor öröktől fogva gyógyír, ugye, tudod,
hogy ez jó hír!?

Nem kell a dokitól hozzá recept,
Hisz mellékhatásoktól mentesek.
Habár nevetőráncos lesz két szemed, és
Sírva-nevetve törölgeted könnyedet.
(Részlet: Torma Ágnes verséből)

 
szöveg és képek: DukainéM.