„Csodálatos ez a Király, aki lemondott a hatalom minden külső jeléről, az uralkodás, az erő és a gőg minden eszközéről... Különleges Király ez! Mennyire vágyakoznia kell rá a modern embernek, aki belefásult a hatalom gyakorlatának olyan rendszereibe, amelyek elnyomással és erőszakkal sújtják polgáraikat. Olyan hatalmak ezek, amelyek az ember legbensőbb világát is szabályozni akarják, ideológiákat kényszerítve rájuk... Milyen csodálatos Király Jézus Krisztus, aki eleve elutasítja az ember ilyenfajta irányítását!”
(II. János Pál pápa)
A korábbi évek hagyományai szerint, de a COVID-19 járványhelyzetre tekintettel, a vonatkozó járványügyi előírások betartása mellett tartottak egész napos szentségimádást a kapuvári Szent Anna plébániatemplomban 2020. november 22-én, Krisztus Király ünnepén. Ez az ünnep évről évre hirdeti Krisztusnak az emberek és dolgok fölött való fölséges és feltétlen uralmát: „Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!” (Krisztus győz, Krisztus kormányoz, Krisztus uralkodik!)
Az egyházi év utolsó vasárnapján de. 9 órai kezdettel Radó Tamás plébános atya szentmisét mutatott be, amelynek végén az oltárra kihelyezett Oltáriszentség előtt a hívek felajánlották magukat, családjaikat és egyházközségüket Krisztus Királynak.
10 órától közös szentségimádás következett a plébános atya vezetésével.
A Szentségi Jézust látogató csoportok imaóráinak délutáni sorozata tizennégy órakor a litániával kezdődött. Tizenöt órától a csendes szentségimádási órában a jelenlévők az általuk elmondott imádságokkal köszöntötték Krisztust.
Az engesztelő imacsoport óráját Varga B. Józsefné előimádkozással, előénekléssel vezette. Azután a medjugorje-i Szűz Mária gitáros-énekes imacsoport következett, Némethné Tóth Katalin vezetésével.
A szentségimádási nap fél 6-kor ünnepélyes szertartással fejeződött be, melynek végén szentségi áldásban részesültek a jelenlévő hívek.
Különleges élményben részesültek, akik az „Orgonától a fanfárokig” címmel, az esti szentmisével egybekötött zenés áhítaton vettek részt. A soproni Brass Line hagyományos rézfúvós kvintett (2 trombita, 1 harsona, 1 tuba, 1 kürt) programjában bemutatták, hogy a klasszikus egyházi népénekek hogyan szólalnak meg orgonára és rézfúvós hangszerekre átírva, a mai hangzásvilággal, a zenei és kulturális érték megőrzése mellett, a templomi helyszín közössége számára. Az együttes a kapuvári zenei szolgálatával különösen is összekapcsolta a lelkeket az "égi magasokkal". A programban közreműködött Kuzsner Péter orgonaművész.
Gyönyörű befejezése, „megkoronázása” volt Krisztus Király ünnepének.