Fellobbant a második gyertya lángja is az adventi koszorún. A Kapuvár Térségi Általános Iskola Pátzay és Széchenyi tagintézményeinek pedagógusai zenés-szöveges programmal varázsoltak adventi hangulatot 2020. december 5-én, az elővételezett esti szentmise előtti percekben. A műsort összeállította és vezette: Lukovits Györgyi tanárnő. Közreműködtek: Kajos Zsuzsanna gitár, Áderné Pintér Mária furulya
Köszönjük a tanárnőnek és a közreműködőknek a szép összeállítást.
Az ünnepi szentmisét Radó Tamás plébános atya mutatta be.
A szentmise után a jelenlévő gyermekeket csokoládé mikulással ajándékozták meg.
„Csendesülj le lelkem, Isten szólít engem, halk lágy szavát hallanom magamban így engedd. Mit szól hozzám Uram, szívembe fogadom, tiszta szentségeként magamban megtartom. Nem utasít engem, csak úgy kér halkan, Gyermekem, hisz utad Én már meg megmutattam. Áldásom kísérjen, ezt kívánom néked, de a te döntésed, követed-e szíved.
Igen, Atyám szeretném, de az út oly nehéz, a sok talmi csillogás közt a lényeg elvész. Néha csak azt érzem, bennem mély űr tátong, s nem tölti ki semmi az én világom.
Ezt keresed, hidd el –bátorít Istenem, hisz mindent el kell veszíts, hogy felismerj Engem. Úgy találhatsz haza, ha a Semmiben látod, ez vagy te – a Minden ezen a Világon!” (Pusztai Orsolya)