A kapuvári Szent Anna-templom búcsúünnepén Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott főapát, tartott ünnepi nagymisét 2021. július 25-én, vasárnap 9 órai kezdettel. Az asszisztenciát Horváth Csaba és Kovács Gábor papnövendékek végezték.
A régi hagyományokat felelevenítve, a kapuvári dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola apraja-nagyja, néptáncosok, hagyományőrző nyugdíjasok kapuvári népviseletben vettek részt a szentmisén.
A templomba érkező  atyát Tóth Imre egyházközségi alelnök köszöntötte a hívek nevében: Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm egyházközségünk, Kapuvár Város Önkormányzata, a városvezetés és Hámori György polgármester úr nevében is Szent Anna templomunkban, búcsúünnepünk alkalmából. Megtisztelő és nagy öröm számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat. Kívánunk erőt, egészséget és életére és papi munkájára, kérjük a Jóisten bőséges áldását. Ha ideje engedi, látogasson el máskor is Kapuvárra, mi kapuvári hívek imádságos lelkülettel hívjuk és várjuk.”
            A liturgia elején Aszrik atya megköszönte az ünnepre szóló meghívást, a kedves fogadtatást.
A záró áldást megelőző percekben plébánosunk Radó Tamás atya köszönettel fordult a jubilánshoz.
A kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesület (Lukovits Györgyi és Titz Ildikó karnagyok vezényletével), az orgonán közreműködő Bognár Dávid.