"Csodálatos ez a Király, aki lemondott a hatalom min-den külső jeléről, az uralkodás, az erő és a gőg minden eszközéről... Különleges Király ez! Mennyire vágyakoznia kell rá a modern embernek, aki belefásult a hatalom gyakorlatának olyan rendszereibe, amelyek elnyomással és erőszakkal sújtják polgáraikat. Olyan hatalmak ezek, amelyek az ember legbensőbb világát is szabályozni akarják, ideológiákat kényszerítve rájuk... Milyen csodálatos Király Jézus Krisztus, aki eleve elutasítja az ember ilyenfajta irányítását!" (Szent II. János Pál pápa)
A korábbi évek hagyományai szerint a kapuvári Szent Anna plébániatemplomban egész napos szentségimádást tartottak 2018. november 24-én, Krisztus Király ünnepén. Az ünnepi szentmise délelőtt 9 órakor kezdődött, amelynek végén az oltárra kihelyezett Oltáriszentség előtt felajánlották magukat, családjaikat és egyházközségüket Krisztus Királynak.
A szentmisét követően közös szentségimádási óra következett Radó Tamás plébános vezetésével. A Szentségi Jézust látogató csoportok imaóráinak délutáni sorozata tizennégy órakor a litániával kezdődött. Tizenöt órától az iskolások következtek Némethné Tóth Katalin gitárkíséretével színesített lelkes éneklésükkel. Könyörgő imádságaikban a mindennapi gondolataikat fogalmazták meg, így köszöntötték Krisztust.
Az engesztelő imacsoport óráját Varga B. Józsefné előimádkozással, előénekléssel vezette. Azután a medjugorje-i Szűz Mária gitáros-énekes imacsoport következett, Degovics Zsuzsanna vezetésével.
A szentségimádási nap fél 6-kor ünnepélyes szertartással fejeződött be, melynek végén szentségi áldásban részesültek a jelenlévő hívek.