A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is várták a gyerekeket a kapuvári Szent Anna Plébániára a karácsonyváró játszóházba, ahol a formázott mézeskalács-sütés mellett különféle apró ajándékok készítésére volt lehetőség.
              December 14-én, szombaton 10 órakor kezdődött kézműves foglalkozás bármelyik formáját választhatták a szüleikkel és/vagy a nagymamákkal érkező gyermekek.
Lázas munka folyt: az egyik közösségi helyiségben apró kezek gyúrtak, a kiszúró mintákkal többféle formát készítettek, színes cukorral díszítettek a felnőttek segítségével. A konyhából ínycsiklandozó mézes illat áradt, betöltve a földszinti termeket. A süteménykészítés izgalmait minden gyerek megpróbálta, nagy élvezettel, szorgalmasan alakítgatták a nyers tésztát, majd rakosgatták a tepsikbe. A kisült darabokat a nevükkel jelölt papírtálcákon kapták. A nagyteremben különféle ajándéktárgyak készítésével foglalatoskodtak az asztaloknál. Kicsik és nagyok ollóval vágtak, ragasztottak, színeztek, kezük alatt formálódtak az egyes darabok, vidám hangulatban teltek a percek. Akinek nehezebben ment az alkotás, a tanító nénik türelmesen segítettek.
            A déli harangszó jelezte a játszóház programjának végét, a sütemények utolsó darabjai is kisültek. Csillogó szemű, boldog gyermekarcok igazolták vissza a délelőtti hasznos időtöltést. Örömmel rakosgatták az elkészült süteményeket és a kézműves ajándékokat, szorgalmas munkájuk végtermékeit.
            Radó Tamás atyának köszönjük támogató együttműködését, aki a helyszínt biztosította és az előkészületben segítette a pedagógusokat. A játszóházi program sikeréhez nagyban hozzájárultak a kézművességet irányító pedagógusok, valamint a sütemény-készítésben aktívan résztvevő felnőttek.