Zarándoklat nemzeti kegyhelyeinkre Északkeleti országrészben

2019. március 26 – 29

1.nap: Indulás reggel 6h-kor. M1 – M3 autópályán nemzeti kegyhelyünkigMátraverebély szentkútig. Ismerkedés a hellyel, majd közös szentmise a kegytemplomban. Ezután tovább utazunk  Mezőkövesdig, ahol megtekintjük a Matyó múzeumot helyi vezetővel. Tovább utazunk  Miskolctapolcáig ahol szállás elfoglalása, majd ismerkedés az üdülőhellyel vacsoráig.  Közös vacsora a szállodában.

 

2.nap: Reggeli után Hollóházára teszünk kirándulást, ahol a híres porcelán gyárat és múzeumot tekintjük meg ( vásárlási lehetőség a gyár üzletében ). Majd a helyi Szent  - László templommal ismerkedünk közös szentmise keretében. Ezután utunk Göncre vezet, ahol megtekintjük a híres gönci Hordót. Innét tovább utazunk Vizsolyra, ahol a megkerült híres Bibliát tekintjük meg a templomban. Innét visszahajtunk Miskolctapolcára szálláshelyünkre, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében eltölthetjük fürdéssel a Tavas barlangban vagy kellemes sétával ismerkedni lehet az üdülőhellyel vacsoráig. Szállás, vacsora Miskolctapolcán.

 

3.nap: Reggeli utánHajdúdorogra látogatunk, ahol a híres templommal ismerkedünk. Majd tovább utazunk Máriapócsra, ahol a híres könnyező kegykép történetével és annak gyógyító erejével ismerkedünk, közös szentmise a kegytemplomban. Innét utunk két ősi Árpádkori freskós templomunkba Tákosra, majd Csarodára vezet. Ahol helyi vezetők nyújtanak bepillantást múltunkba.  Szállás, vacsora Miskolctapolcán.

4. nap: Reggeli után bepakolás az autóbuszba, indulás a Tisza - tónál lévő Poroszlóra ahol az Ökocentrummal ismerkedünk meg. 2012 óta működő modern vendégfogadó és oktatóközpont, amely egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza – tó és a Tisza – völgy természeti kincseit. Édesvízi akváriuma 735 000 liter össztérfogatú, melyben több mint 50 féle hazai halat, kb. 14 kétéltű és 13 hüllőfajt mutatnak be. Programunkban szerepel a szabadidőpark, a főépület, a kilátó torony, a 3 D mozi megtekintése, valamint egy kishajós kirándulás a Tisza tavon. Étkezési lehetőség aökocentrummal szemben lévő halászcsárdában. A program végeztével indulás hazafelé. Érkezés haza az esti órákban.

 

Utazás : luxus, légkondicionált autóbusszal

Szállás : Hotelben 2 ágyas elhelyezéssel

Ellátás: félpanzió ( reggeli, vacsora), biztosítás, belépők

Részvételi díj: 60 000Ft

MEGTELT!